search

Erasmus+ projekta "coMUNity" sanāksme Čehijā, Trebičā (11.-15.10.2021)

Autors: Marija Nelsone

21. Oktobris, 2021

Erasmus+ projekta "coMUNity" sanāksme Čehijā, Trebičā (11.-15.10.2021)

Kopš 2019. Jelgavas Valsts ģimāzijā ir daļa no Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ projekta " coMUNity" (projekta numurs 2019-1-TR01-KA229-075482_3). 

Projekta partneri: Atakum Anadolu Imam Hatip Lisesi (Turcija)- koordinators, Jelgavas Valsts ģimnāzija (Latvija), Katolické gymnázium Třebíč (Čehija) un Liceum Ogolnoksztalcace im.Mikolaja Kopernika w Ilzy (Polija).

No 2021. gada 11. līdz 15. oktobrim skolotājas Inga Liepa-Liepiņa un Marija Nelsone kopā ar pieciem 11. klases skolēniem: Laura Rūja, Emīlija Ieviņa, Mārtiņš Kļaviņš, Kristofers Liepa-Naglis un Kārlis Blūmanis piedalījās otrajā starptautiskajā tikšanās Trebičā, Čehijā. Pirmā tikšanās bija 2019.gada novembrī Samsunā, Turcijā.

Tikšanās galvenais mērķis: turpināt sadarboties ar projekta partneriem, turpināt iepazīstināt dalībniekus ar projekta darbu, debašu tehniku. Projekta dalībnieki piedalījās vairākās darbnīcās, kurās izspēlēja dažādas sabiedrībā aktuālas situācijas, diskutēja, kā iesaistīt skolēnus viedokļa paušanā. Projekta organizatori sagatavoja un iepazīstināja ar debašu tehniku, kā uzstāties un debatēt publikas priekšā angļu valodā.

Projekta sanāksmes laikā skolēni un skolotāji:

- tikās ar skolas un pilsētas domes vadību;

- iepazinās ar skolu;

- piedalījās vairākās darba sesijās;

- apmeklēja un analizēja mācību stundas:

- apmeklēja pilsētas un tuvējās apkārtnes nozīmīgākās kultūrvēsturiskās vietas.

Liela nozīme tika veltīta noslēguma pasākumam piektdienas vakarā, jo skolēni dzīvoja viesģimenēs. Šis vakars bija lieliska iespēja gan skolēniem, gan skolotājiem pateikt paldies laipnajiem un izpalīdzīgajiem vecākiem, kopā pavadīt laiku sarunās.

Tikšanās laikā projekta dalībnieki vienojās par veicamajiem darbiem turpmāk un turpmākajām tikšanās reizēm. Nākamā tikšanās reize ir Latvijā no 7.-11.03.2020 kad Jelgavas Valsts ģimnāzija uzņems projekta dalībniekus.