search

Erasmus+ projekta sanāksme Turcijā, Samsunā (25.11.- 29.11.2019)

Autors: Jelgavas Valsts ģimnāzija

2. Janvāris, 2020

Erasmus+ projekta sanāksme Turcijā, Samsunā (25.11.- 29.11.2019)

Kopš 1919.gada 1.septembra skolā tiek realizēts Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ projekts " coMUNity" (projekta numurs 2019-1-TR01-KA229-075482_3) 

Projekta partneri: Atakum Anadolu Imam Hatip Lisesi (Turcija)- koordinators, Jelgavas Valsts ģimnāzija (Latvija), Katolické gymnázium Třebíč (Čehija), Liceum Ogolnoksztalcace im.Mikolaja Kopernika w Ilzy (Polija) un Istituto di istruzione Superiore "Curie Sraffa" (Itālija).

No 2019. gada 24. līdz 29.novembrim skolotājas Marija Nelsone un Inga Strode kopā ar pieciem 11.b klases skolēniem: Mareku Eglīti, Markusu Kārli Eltermani, Martu Mazūdri, Elizabeti Mazūdri un Paulu Ozoliņu piedalījās pirmajā starptautiskajā tikšanās Samsunā, Turcijā.

Tikšanās galvenais mērķis: iepazīties ar projekta partneriem, iepazīstināt dalībniekus ar projekta darbu, debašu tehniku. 

Projekta dalībnieki piedalījās vairākās darbnīcās, kurās izspēlēja dažādas sabiedrībā aktuālas situācijas, diskutēja, kā iesaistīt skolēnus viedokļa paušanā. Projekta koordinatori sagatavoja un iepazīstināja ar  stundu plānu, izmantojot dažādas debašu tehnikas. 

Dodoties uz projekta sanāksmi, skolēni sagatavoja prezentāciju par valsti, pilsētu un skolu. Mūsu skolēni ar lepnumu stāstīja par Lāpu gājiena tradīciju, iepazīstināja ar mūsu skaisto skolu.

Projekta sanāksmes laikā skolēni un skolotāji:

- tikās ar skolas un pilsētas domes vadību;

- iepazinās ar skolu;

- piedalījās vairākās darba sesijās;

- iepazinās ar MUN darbības pamācību;

- izvēlējās projekta logo (par labāko tika atzīts Čehijas skolēnu izstrādātais logo);

- apmeklēja un analizēja mācību stundas, kurās tika izmantota debašu metodika;

- apmeklēja pilsētas un tuvējās apkārtnes nozīmīgākās kultūrvēsturiskās vietas;

- piedalījās MUN konferences simulācijas spēlē.

Liela nozīme tika veltīta noslēguma pasākumam piektdienas vakarā, jo skolēni dzīvoja viesģimenēs. Šis vakars bija lieliska iespēja gan skolēniem, gan skolotājiem pateikt paldies laipnajiem un izpalīdzīgajiem vecākiem, kopā pavadīt laiku sarunās.

Tikšanās laikā projekta dalībnieki vienojās par veicamajiem darbiem turpmāk un turpmākajām tikšanās reizēm. Nākamā tikšanās reize ir Čehijā no 16.-20.03.2020.

Jalgavas Valsts ģimnāzija projekta dalībniekus uzņems 2020.gada oktobrī.

Arī turpmāk projekta semināros piedalīsies 2 skolotāji un 5 skolēni.