search

Ruta Rulle (13.03.1937. – 19.02.2022.)

Autors: Jelgavas Valsts ģimnāzija

21. Februāris, 2022

Ruta Rulle (13.03.1937. – 19.02.2022.)

“Mātera iela ir gara”, Tu reizēm mēdzi teikt, bet pati patiesi mīlēji savu “māju” Mātera ielā 44 – Jelgavas Valsts ģimnāziju.

Kādam Tu biji klases audzinātāja, kas ar aizrautību un enerģiju kopā ar saviem skolēniem metās iekšā pat dažreiz ekstrēmos piedzīvojumos, bet tajā pašā laikā it kā nemanot liki viņiem aizdomāties par eksistenciāliem jautājumiem un dzīves vērtībām.

Kādam Tu biji latviešu valodas skolotāja, prasīga un stingra, gudra un erudīta, kas prata ar humora dzirksti aizdegt dziļu mīlestību pret literatūru un kultūru kā tādu.

Kādam Tu biji latviešu valodas kolēģīte, kurai varēja piezvanīt un konsultēties, ja gadījās kāds neskaidrs jautājums, jo Tu mācēji “rakt” dziļi un nopietni. Tu prati iedrošināt.

Kādam Tu biji kolēģe no 5. kabineta, ar kuru varēja izrunāties gan par bērniem un mazbērniem, gan par Latvijas kultūras norisēm, gan arī kopīgi līdzi just mūsu sportistiem Olimpiskajās spēlēs un dažādās sacensībās.

Kādam Tu biji tā, kas varbūt pirmo reizi aizveda uz teātri, dodot impulsu iemīlēt to, jo pati vienmēr centies noskatīties ikvienu jaunu izrādi. Tu ar savu teātra mīlestību prati nesavtīgi dalīties, jo gādāji biļetes un autobusu, aktieriem  – ziedus, un pēc izrādēm mājupceļā uzsāki interesantas diskusijas.

Kādam Tu biji domubiedru grupas “dvēsele”, kas vienmēr ar nerimstošu humora devu prata “pabarot” prātu, bet ar pašas taisītajiem gardumiem vēderu. Tu vienmēr tiecies izzināt kaut ko jaunu, savos ceļojumos pa Latviju un Eiropu, līdzi aizraujot ne vienu vien.

Tu patiesi mīlēji savu skolu, pilsētu un valsti. Tieši Tu biji iniciatore, ka pirmais sarkanbaltsarkanais karogs Jelgavā uzvijās Jelgavas Valsts ģimnāzijas tornītī.

Tu tik ļoti gaidīji skolas simtgadi, kad atkal varēsi tikties ar saviem skolēniem un kolēģiem, gaidīji savu jubileju...

Tu patiesi esi Skolotāja ar lielo burtu! Ikviens, kurš bijis kopā ar Tevi, paņēmis savā sirdī daļiņu Tavas dzīves.

Un mēs noliecam galvas Tava bagātā mūža priekšā!

Bēdu brīdī esam kopā ar Rutas Rulles tuviniekiem.

 

Atvadīšanās no Rutas Rulles 24. februārī no plkst. 12.00 līdz 14.00 Sv.Annas baznīcā.

Izvadīšanas dievkalpojums plkst.14.00.

Personisks lūgums no radiem - tā kā mamma izvēlējās kremāciju, tad būtu lūgums nenākt ar vainagiem vai štrausiem, bet ar minimumu ziedu.